PT på GYM Vetlanda

Hör du till dem som någon gång har funderat över att anlita en personlig tränare men av någon anledning har avstått? Tror du kanske att man måste vara vältränad innan man anlitar en personlig tränare (PT)? Eller undrar du vad en personlig tränare egentligen gör?

Vad gör en PT?

En PT´s huvudsakliga roll och ansvar är att se till att kunden tränar på det säkraste, bästa och effektivaste sätt för att nå sina mål, utefter sina förutsättningar – oavsett vilka dessa är. En PT kan till exempel:

  • ✓ Se till att du får ut det mesta av din träningstid
  • ✓ Se till att träningen blir säker
  • ✓ Hjälpa till med motivationen✓ Utmana dig – lagom mycket ✓ Jobba med din rörlighet ✓ Genomföra tester av styrka, rörlighet och kondition
  • ✓ Seniorträning
  • ✓ Rehab efter skada eller sjukdom
  • ✓ Viktnedgång
  • ✓ Konditionsträning
  • ✓ Kost
  • ✓ Grenspecifik träning

Vad gör inte en PT?

Det är viktigt att förstå att de allra flesta PT inte har någon medicinsk utbildning eller bakgrund. Vi är som regel inte naprapater, ortopeder eller läkare. Det innebär att vi inte löser medicinska problem – och det ska vi informera om. Det är visserligen så att vi genom kunskap och erfarenhet ganska ofta vet lite mer om kroppen än de flesta, men om du har en åkomma eller smärta som inte är förklarad (och inte går över på ett par dagar) så bör du söka hjälp hos t.ex. läkare. Det utlåtande som läkaren sedan kommer med kan vara till stor hjälp för en PT som sedan ska hjälpa dig med träningen.

 

Måste man vara vältränad redan innan man anlitar en PT?

Nej, det måste man inte! En mycket viktig roll för en PT är att hjälpa igång en otränad kund på ett säkert och effektivt sätt. Att anlita en PT kan hjälpa dig att undvika skador när du vill komma igång, och lägga grunden för en ny långsiktigare och hållbarare livsstil.

Är jag garanterad resultat?

Om du följer din PT:s råd och planering har du mycket goda möjligheter att nå de resultat du strävar efter

 

Jag har tränat i många år. Varför skulle jag behöva anlita en PT?

Det kanske du inte behöver. Men många som har tränat länge har kommit in i rutiner som kanske inte utvecklar kroppen på bästa sätt. Kanske har utvecklingen avstannat eller kanske tryter inspirationen? Då kan en PT hjälpa till med nya övningar och ny planering eller kanske hitta anledningen till att utvecklingen har avstannat.

 

Vem tränar med en PT?

Alla som vill röra på sig kan ha nytta av att träna med en PT.

Priser

 

Varför anlita Sofie Andersson?

Sofie Andersson, legitimerad personlig tränare ”PT”.

"Träning har alltid varit ett stort intresse, och jag har genom åren hunnit ägna mig åt bland annat triathlon, styrketräning och yoga. Dans är något som följt mig genom alla år; både på dansskola som elev och under några år även som lärare. Dansen förde av en slump in mig i gruppträningsvärlden där jag erbjöds hålla i danspass på ett gym, och jag har därför sedan 2013 arbetat med gruppträning. 2017 bestämde jag mig för att jag ville ännu ett steg längre, och påbörjade därför min utbildning till personlig tränare på Bergqvist Massage och friskvårdsutbildningar. Bergqvists utbildning är ackrediterad av EuropeActive vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad. Den inriktar sig på funktionell träning och tester, vilket för mig var avgörande att jag valde just den utbildningen. Att utbilda sig till personlig tränare har gett mig otroligt mycket kunskap om anatomi, rörelsemönster och hur man funktionellt ska träna för att få en fungerade, balanserad och presterande kropp. Kost- och näringslära samt kostrådgivning ingick också i utbildningen. Hösten 2018 tog jag ännu ett steg och utbildade till certifierad MammamageTränare."

Jag erbjuder personlig träning och kostrådgivning utifrån dina mål och behov. Alla människor är olika och jag lägger därför stort fokus på tester, screening och analyser för att få en så bra bild av kunden som möjligt och på så sätt kunna sätta ihop ett helt unikt, personligt upplägg för varje kund. Vad har just du för styrkor, och vad behöver utvecklas ytterliggare för att din kropp ska fungera ännu bättre?

Oavsett vad du har för utgångsposition kan jag hjälpa dig att ta dig vidare till nästa platå. Med rätt kunskap kan den där sista länken som just du behöver hittas – så att du kan nå ditt personliga mål

Senast uppdaterad: