Börja träna - hur blir man bekväm på gymmet?

Kanske har du har sneglat på ett gymkort ett tag, men behöver hjälp att ta steget över tröskeln.. Vi på Gym Vetlanda har vidtagit en mängd åtgärder för att du ska känna dig trygg. Du kommer mötas av en familjär stämning och komma till en inbjudande varm miljö. Vi tycker det är jättekul att just du vill komma till oss och vi hjälper dig gärna! Vi har flera alternativ på hur man kan komma igång med träningen. Här nedan finner du våra bästa tips!!

Kom till vårt ”Kom i gång pass”- SOFTPASS!
Passar dig som aldrig tidigare tränat, för dig som vill komma igång efter en längre vila. Kanske har du en skada som gör att du inte kan ta ut dig fullt ut eller om du vill starta lugnt med din träning så är Softpass perfekt. Du kommer bli väl mottagen! Tisdagar kl.18.30

 

Låt oss hjälpa dig - introduktion!
Vi håller en gratis introduktionskurs i gymmet på tider då det passar dig. Där går vi tillsammans igenom våra maskiner utifrån ett träningsprogram. Efter denna introduktion får du ett träningsprogram som du kommer kunna börja träna utefter på egen hand. Denna introduktion kan man gå på flera gånger sam att en uppföljning görs efter en tid om så önskas.

 

Seniorträning (i gymmet)
Låt vår seniortränare Laban Lundberg tillsammans med sitt seniorgäng förgylla din tillvaro. Du kommer bli väl mottagen. Laban lyssnar på dig och dina önskemål och lägger upp en träning som passar dig och dina förutsättningar. Vi håller till bland våra maskiner i gymmet. Måndagar & Torsdagar kl.09.30!

 

Vilket pass ska jag välja?
Vi erbjuder många olika pass och det kan vara svårt att veta vilket pass som passar just dig. Kika in vår ”passkarta” som du finner här på hemsidan. www.gymvetlanda.se/passkarta. Där kan du på ett enklare sätt se utifrån färg och text vilket pass som passar dig bäst. Bokning på pass för icke medlemmar sker via sms/ring: 070–7708108.

 

Tydliga instruktioner + gratis träningsprogram!
På våra maskiner hittar du bilder med text med instruktioner på hur du ska göra/tänka på i varje maskin. Vi har även flera träningsprogram i receptionen som du gratis får ta del av, dessa hjälper dig med hur du kan träna ett pass i våra maskiner. 

 

Ta hjälp av en vän!
Har du en kompis som redan har tränat på gym ett tag så är ett bra tips att haka på den. Målet är att till slut bli självständig men du är ny, det är okej att inte kunna direkt, VÅGA TA HJÄLP!

 

Andra fokuserar på sin träning - inte din!
Tro inte att alla tittar på dig. Alla som tränar är där för sin egen skull och har oftast inte tid att koncentrera sig på något annat än sig själva. Vad du gör spelar ingen roll för dem, gör vad du tycker är kul för att du är grym som är där, kör ditt race!

 

Träna inledningsvis på samma tider!
Tränar du vid ungefär samma tid varje gång? Då är chansen stor att samma människor också kommer att dyka upp samtidigt som dig. Ta tillfället i akt och interagera med människor. I situationen vi är i idag är avstånd osv. givetvis viktigt men ett ”hej” till någon blir snabbt ett par meningar och till slut känner du folk på gymmet!


Lycka till och känn dig varmt välkommen till GYM Vetlanda!

Senast uppdaterad: