GYM

Vi erbjuder dig ett stort utbud av maskiner och redskap på vår anläggning, både inomhus och utomhus. En maskinpark med både fria viker och viktmagasin, strongmanutrustning samt tävlingsutrustning. Vi har även Vetlanda Atletklubb hos oss som man gärna får ansluta sig till. Leverantören av vår maskinpark är Gymleco. 

Läs mer om Gymleco här .

GRUPPTRÄNING

Vårt breda utbud av gruppträningsformer baseras på egnakomponerade pass och passprogram från Les Mills. Vi vågar påstå att vi kommer att ha något för alla. Tillsammans med våra motiverande och inspirerande instruktörer når vi dina mål tillsammans.

Här nedan kan du läsa om alla våra pass, både Lesmills och egenkomponerade.

BODYBALANCE®

Bodybalance är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka och gör att du kan gräva centrerad och harmonisk. Liksom alla Les Mills-programmet, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

BODYPUMP®

Bodypump är en klass som fokuserar på uthållig styrka. Här jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt och roligt sätt till musik. Med fokus på låg belastning och högt antal repetitioner går vi igenom Ben, Bröst, Rygg, Axlar, Biceps, Triceps, Mage. 

 

SENIORTRÄNING

Är du sugen på att börja träna tillsammans med ett härligt gäng seniorer? Laban Lundberg hjälper dig gärna igång att börja träna i våra maskiner efter dina förutsättningar. Ni sätter tillsammans ihop ett träningsprogram som passar dig. Alla tränar olika men på samma tider så det blir en trevlig stund tillsammans. Kom och testa, första gången gratis! 

SOFTPASS

Det är ett lugnare pass för dig som gillar ett lägre tempo, för dig som aldrig tidigare tränat, kanske har du en skada som gör att du inte kan ta ut dig fullt ut, passar dig som är gravid eller för dig som vill mjukstarta din träning. Listan är lång! Vi tränar hela kroppen efter just din förmåga. 

TABATA

Tabata är en form av Konditionsträning och styrketräning baserad på väldigt korta högintensiva intervaller. Ett typiskt tabatapass består av 20 sekunder max ansträngning följt av 10 sekunders vila som repeteras under hela passet. 

FAMILEGYMPA

Här kan du träna tillsammans med hela familjen. Stationsträning med passade övningarna för både stora som små till härlig musik

BODYCOMBAT®

Bodycombat är ett fartfyllt konditionspass med olika rörelser inspirerade av kampsport som karate, boxning, taekwondo, muay thai och tai chi. Kraftfulla rörelser där du övar på att slå, sparka och kämpa dig till en överlägsen kondition genom att använda ditt kroppsvikt. BC passar både nybörjare och vana deltagare. Liksom alla Les Mills-programmet, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

GRIT®

Grit får dig att ge allt och lite till 30 minuter högintensiv intervallträning.

Grit har tre specifika inriktningar: Styrka, Athletic och Cardio, som alla förar av explosiv och motiverande musik. Du kommer att bli förvaltad över hur mycket du kan tänja dina gränser med en peppande och motiverande tränare vid din sida genom passet.

CORE®

Core är ett effektivt pass till häftig musik med fokus på att stärka din Core. Din Core innefattar mage, rygg, ländrygg, höfter och skuldror vilket är muskler som har en stabiliserande funktion för kroppen. Ett skadeförebyggande pass där du tränar funktionell styrka som stärker hela din kropp. Du använder din egna kroppsvikt, gummiband och viktplattor som redskap.

BODYATTACK®

Bodyattack är ett sportinspirerat konditionspass som utmanar och utvecklar din styrka, kondition och uthållighet. Här kombineras atletiska aerobic-inspirerande rörelser med styrka och stabiliseringsövningar, allt till häftig energidrivande musik.

DANCE

Danspass! Ett befriande, roligt och socialt sätt att träna. Passar dig som gillar att dansa och släppa loss! En enklare typ av dans där vi tränar på att lära oss flera olika danssteg.

BODYJAM

Danspass! En utmanande dansklass, blandning av olika dansstilar till musik gör att du har kul och svettas samtidigt. Här lär vi oss dans koreografier. Passar dig som vill ha en utmanande koreografi och älskar att dansa

STRENGHT DEVELOPMENT

Fokus på att stärka din kropp i ett lugnt tempo utan koordination. Här utför vi övningarna långsamt och kontrollerat med en instruktör som har stort fokus på teknik. Vi bygger muskler, blir starkare tillsammans och får till en bra teknik.

X-FIT

X-fit  är liknande "Crossfit". ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Vi rekommenderar god skivstångsvana. Du kan anpassa träningen efter din förmåga och alla kan träna tillsammans.

 

SPINNING

Vår nyaste satsning! Vi erbjuder fyra olika spinning pass för att du ska kunna hitta de som passar dig, det kan vara att du äntligen vill komma igång med en fysisk aktivitet eller att pressa dig till det absolut yttersta. Spinning-watt, Spinning-puls, Spinning-tema och Spinning-Virtuell.  Läs mer här:

Här kan du läsa mer

CIRKELFYS

Cirkelfys körs både inne och ute. Det är gruppträning med fokus på styrka, rörlighet, stabilitet och koordination för hela kroppen. Du jobbar i stationer med olika redskap eller med din egen kroppsvikt. Pulsökning får du på köpet.

MAMMABARN-TRÄNING

På mammabarn-träningen  är du som är föräldraledig välkommen att ta med ditt barn på träningen. Vi jobbar med styrkeövningar där du får hjälp att anpassa efter din förmåga, vare sig du är nybörjare, nyss har fött barn eller har mycket träningserfarenhet. Ett pass som passar alla även gravida!

PT - Personlig tränare

Vår personliga tränare Sofie Andersson hjälper dig till ditt mål
"Personlig träning innebär att du får ett träningsupplägg som är anpassat för just dig, din utgångsposition och efter vad du vill uppnå. 

Personlig träning är bra för alla, oavsett tidigare erfarenheter och nuvarande status. Är du helt nybörjare kan det vara en push i rätt riktning och att hitta en motivation till att träna. Det kan dessutom vara en fördel att redan i början av sin träning få hjälp med att hitta vad och hur man ska träna. Teknik är en viktig grund för en säker och skadefri träning, och det är därför bra om man redan i början av sin träning får koll på att man gör rätt.

Bra träning kan utföras i stort sett varsomhelst; på gym, hemma eller utomhus.

Jag skapar alltid träningsupplägg efter vad du har för förutsättningar och vad du har för önskemål" - Sofie

Läs mer om våra personliga tränare här.

 

Tel: 0730-625956

info@sofiespthalsa.se

Kostrådgivning

Sofie Andersson erbjuder även kostrådgivning.
"Jag förespråkar rena och naturliga livsmedel. Varje gång du äter är det ett tillfälle att tillföra kroppen näring som den mår bra av! Kost är mycket mer än bara kalorier, det handlar mycket mer om att få i sig rätt livsmedel. Äter man rena, naturliga livsmedel med mycket grönsaker, nötter, hälsosamma fetter, proteiner och kolhydrater; samt undviker processad mat, socker, sötningsmedel och andra onaturliga ämnen; så kommer mycket att rätta till sig av sig självt.

Vi är alla individer, och behöver därför individuella kosthållningar för att må bra. Vissa personer behöver större andel protein, vissa större andel kolhydrater osv. Fördelningen mellan dessa kan bero dels på din genetik, vad du har för livsstil, ålder eller om du är gravid, och är därför något som kan behöva justeras med tiden." - Sofie

Tel: 0730-625956

info@sofiespthalsa.se

För en fördjupad kostrådgivning samarbetar vi med Stinas mat (stinasmat.nu) 

Smålands rygg och idrottsklinik - Naprapat

Vi kan stolta konstatera att Smålands Rygg- och Idrottsklinik finns i våra lokaler. Företaget har lång erfarenhet av att behandla alla typer av ryggproblem, smärta i leder och muskler samt idrottsskador.

De utgår från en helhetssyn där dom kombineras ortopedisk medicin med specifik kunskap om hur kroppen är uppbyggd och fungerar.

För dem är varje patient unik och de har kompetenser inom naprapati, kiropraktik, sjukgymnastik, ortopedi, akupunktur och massage.

För att boka tid: https://smalandsrygg.se/

Massör & Fotvård

Fot & Hälsa hos Carola Norén. Hon gör medicinsk fotvård som både är förebyggande och behandlande. Tidsbokning sker via Telenr: 073-4162807 eller fothalsacarola@gmail.com

 

Massage med Martina Engstrand erbjuder vi också, tidsbokning sker via Telenr: 073-5460086