Vårt utbud - mer än bara gym!

Vi är ett gym med alla styrketräningsformer, pass, utegym, butik, lounge, behandling. Vårt mål är att ge dig en bra service i en välkomnande atmosfär. 
Vårt gym är utrustat med de allra nyaste redskap och maskiner för att hjälpa dig i din träning. Vi vill att du ska uppnå resultat som leder till kontinuerlig träning och god hälsa!

GYM

Vi erbjuder dig ett stort utbud av maskiner och redskap på vår anläggning, både inomhus och utomhus.
En maskinpark med både fria viker och viktmagasin, strongmanutrustning samt tävlingsutrustning. Vi har även Vetlanda Atletklubb hos oss som man gärna får ansluta sig till.
Leverantören av vår maskinpark är Gymleco. 

Läs mer om Gymleco här .

GRUPPTRÄNING

Vårt breda utbud av gruppträningsformer baseras på egna komponerade pass och passprogram från Les Mills. Vi vågar påstå att vi kommer att ha något för alla. Tillsammans med våra motiverande och inspirerande instruktörer når vi dina mål tillsammans.

Här nedan kan du läsa om alla våra pass, både Lesmills och egenkomponerade.

BODYBALANCE®

Bodybalance är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka och gör att du kan gräva centrerad och harmonisk. Liksom alla Les Mills-programmet, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

BODYPUMP®

Bodypump är en klass som fokuserar på uthållig styrka. Här jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt och roligt sätt till musik. Med fokus på låg belastning och högt antal repetitioner går vi igenom Ben, Bröst, Rygg, Axlar, Biceps, Triceps, Mage. 

 

BODYCOMBAT®

Bodycombat är ett fartfyllt konditionspass med olika rörelser inspirerade av kampsport som karate, boxning, taekwondo, muay thai och tai chi. Kraftfulla rörelser där du övar på att slå, sparka och kämpa dig till en överlägsen kondition genom att använda ditt kroppsvikt. BC passar både nybörjare och vana deltagare. Liksom alla Les Mills-programmet, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

GRIT®

Grit får dig att ge allt och lite till 30 minuter högintensiv intervallträning.

Grit har tre specifika inriktningar: Styrka, Athletic och Cardio, som alla förar av explosiv och motiverande musik. Du kommer att bli förvaltad över hur mycket du kan tänja dina gränser med en peppande och motiverande tränare vid din sida genom passet.

CORE®

Core är ett effektivt pass till häftig musik med fokus på att stärka din Core. Din Core innefattar mage, rygg, ländrygg, höfter och skuldror vilket är muskler som har en stabiliserande funktion för kroppen. Ett skadeförebyggande pass där du tränar funktionell styrka som stärker hela din kropp. Du använder din egna kroppsvikt, gummiband och viktplattor som redskap.

BODYATTACK®

Bodyattack är ett högintensivt intervallpass där atletiska rörelser kombineras med styrke- och stabilitetsövningar. Det är ett pass som du kan anpassa din egen förmåga.

BODYSTEP®

Bodystep är ett konditionspass med fokus på ben och säte. Genom olika kroppsviktsövningar, viktplatta och funktionella övningar på en stepbräda utmanar du dina muskler, samtidigt som du förbättrar din kondition, koordinerar och smidighet olika alternativen som instruktörerna visar under passet gör att vem som helst kan träna oavsett träningsbakgrund.

X-FIT

X-fit  är liknande "Crossfit". ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Vi rekommenderar god skivstångsvana. Du kan anpassa träningen efter din förmåga och alla kan träna tillsammans.

 

SENIORTRÄNING

Är du sugen på att börja träna tillsammans med ett härligt gäng seniorer? Laban Lundberg hjälper dig gärna igång att börja träna i våra maskiner efter dina förutsättningar.
Kom och testa, första gången gratis! 

SOFTPASS

Softpass är vårt senaste tillskott i schemat, som blivit en riktig succé! Det är ett lugnare pass för dig som gillar ett lägre tempo, för dig som aldrig tidigare tränat, eller om du vill starta lugnt med din träning.
Vi tränar hela kroppen efter just din förmåga. 

CIRKELFYS

Cirkelfys körs både inne och ute. Det är gruppträning med fokus på styrka, rörlighet, stabilitet och koordination för hela kroppen. Du jobbar i stationer med olika redskap eller med din egen kroppsvikt. Pulsökning får du på köpet.

MAMMABARN-TRÄNING

På mammabarn-träningen  är du som är föräldraledig välkommen att ta med ditt barn på träningen. Vi jobbar med enkla styrkeövningar där du får hjälp att anpassa efter din förmåga, vare sig du är nybörjare, nyss har fött barn eller har mycket träningserfarenhet. Ett pass som passar alla även gravida!

TABATA

Tabata är en form av Konditionsträning och styrketräning baserad på väldigt korta högintensiva intervaller. Ett typiskt tabatapass består av 20 sekunder max ansträngning följt av 10 sekunders vila som repeteras under hela passet. 

PT - Personlig tränare

 

Våra personliga tränare Sofie Andersson använder dig till ditt mål, ger dig inspiration och tar din träning till en ny nivå.

Våra PT- och kurspriser hittar du här.

Investera jag dig själv och din hälsa tillsammans med vår licenserade personliga tränare.

Läs mer om våra personliga tränare här.

Kostrådgivning

I vår PT-verksamhet erbjuds även kostrådgivning. För en fördjupad kostrådgivning samarbetar vi med Stinas mat (stinasmat.nu) 

Smålands rygg och idrottsklinik - Naprapat

Vi kan stolta konstatera att Smålands Rygg- och Idrottsklinik finns i våra lokaler. Företaget har lång erfarenhet av att behandla alla typer av ryggproblem, smärta i leder och muskler samt idrottsskador.

De utgår från en helhetssyn där dom kombineras ortopedisk medicin med specifik kunskap om hur kroppen är uppbyggd och fungerar.

För dem är varje patient unik och de har kompetenser inom naprapati, kiropraktik, sjukgymnastik, ortopedi, akupunktur och massage.

För att boka tid: https://smalandsrygg.se/

Massör & Fotvård

Fot & Hälsa hos Carola Norén. Hon gör medicinsk fotvård som både är förebyggande och behandlande. Tidsbokning sker via Telenr: 073-4162807 eller fothalsacarola@gmail.com

 

Massage med Martina Engstrand erbjuder vi också, tidsbokning sker via Telenr: 073-5460086